Δράση ενάντια στην ακρίβεια

Το προηγούμενο διάστημα αφισοκολλήσαμε στην πόλη της Χαλκίδας αφίσα για την ακρίβεια και την υποτίμηση των ζωών μας, ενώ κρεμάσαμε πανό με σύνθημα: “Η ακρίβεια είναι βία ταξική. Στέγη- Νερό-Τροφή για όλες/όλα/όλους”.

Κείμενο αφίσας:

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε άλλη μια κρίση εντός της περιβόητης “αυτορυθμιζόμενης ελεύθερης αγοράς”, αυτή της αύξησης των τιμών. Προφανώς και αυτή η “καινούργια” κρίση είναι βαθιά ταξική, όπως και προηγούμενες, καθώς επηρεάζει τον κόσμο που βρίσκεται από τα κάτω, να δυσκολεύεται ακόμα και για τα βασικά για την επιβίωσή του (τρόφιμα, θέρμανση, φάρμακα κλπ).

Οι κρίσεις σε οποιαδήποτε μορφή τους, είτε ως κρίση δημόσιου χρέους, είτε ως πόλεμος, είτε ως ακρίβεια, είτε ενεργειακή, είναι πρώτα και κύρια απαραίτητη για τον καπιταλισμό. Δεν είναι κάποια ανωμαλία του, που πρέπει να διορθωθεί αλλά βασικό στοιχείο του -της φύσης του- αλλά και επιβίωσής του, σε αντίθεση με την δικιά μας επιβίωση.

Σε μία πολεμική συγκυρία -αυτή της Ουκρανίας- , όπου αδιαμφισβήτητα επηρεάζει την τιμή της ενέργειας, παρατηρούνται “παράδοξα” φαινόμενα όπως η μείωση των τιμών της βενζίνης στην Ισπανία, καταδεικνύοντας, έτσι, την εγγενή κερδοσκοπία των ντόπιων κεφαλαιοκρατών, καθώς και οτι υπάρχουν τρόποι ρύθμισης της ακρίβειας. Μας λένε οτι για λίγα χιλιάδες ευρώ πρέπει να βλέπουμε κόσμο να τους κάνουν πλειστηριασμό οι τράπεζες και οι εφορίες και ας χρωστάνε κόμματα και μεγάλες επιχειρήσεις αμύθητα ποσά στους ίδιους ακριβώς οργανισμούς. Μας λένε να προσαρμοστούμε όταν δυσκολευόμαστε ακόμα και για να πάρουμε τρόφιμα. Μας λένε να μείνουμε χωρίς ρεύμα τον χειμώνα και να το βουλώνουμε -να μην διαμαρτυρόμαστε.

Οι λύσεις υπάρχουν για το κράτος. Κάτι γελοιότητες με καλάθια του νοικοκυριού, αυξήσεις μισθών-ψίχουλα πολύ πιο κάτω από τον πληθωρισμό και το να φυτευτούν παντού ανεμογεννήτριες και γενικα ΑΠΕ, που ως γνωστόν δεν αποδίδουν και λεηλατούν την φύση.

Ε, λοιπόν σε όλα αυτά πρέπει να δώσουμε εμείς από τα κάτω τις δικές μας λύσεις ή τουλάχιστον τις δικές μας απαντήσεις:

*Συμμετοχή/ δημιουργία οριζόντιων συνελεύσεων

*Πορείες, διαμαρτυρίες, καταλήψεις

*Απαλλοτριώσεις αγαθών

*Δίκτυα αλληλεγγύης

*Μαζικές απεργίες πληρωμών

*Aυξήσεις μισθών -συντάξεων -επιδομάτων

Αυτόνομη Συλλογικότητα Εύβοιας

Website Built with WordPress.com.

Design a site like this with WordPress.com
Get started